Fakt, więcej ciast jest w Tiramissu, co nie zmienia faktu, że Mielnik dostanie po du**e
Wracając do testowania, dziś jedliśmy paszteciki, ciasto w obu bardzo dobre
Paszteciki z kapustą dobre, farsz lekko ostry, dla żony za ostry... ale mi smakował
Paszteciki z mięsem bardzo dobre, farsz dobrze doprawiony, mięsko smaczne
Warsztat samochodowy Reda zaprasza
Tanie i solidne stoły rozkładane i krzesła w w PomorskieMeble.pl
/informacja w sprawie ogłoszeń drobnych: admin@e-reda.pl/
Tanie i solidne stoły rozkładane i krzesła w w PomorskieMeble.pl
/informacja w sprawie ogłoszeń drobnych: admin@e-reda.pl/
Cukiernia Tiramissu
Regulamin forum
Opinie o lokalach gastronomicznych (pozytywne lub negatywne) mogą być zamieszczane wyłącznie przez użytkowników posiadających minimum 10 opublikowanych postów. Moderator może usunąć opinie użytkowników bez podania uzasadnienia (w szczególności w przypadku podejrzeń o stosowanie nieuczciwej konkurencji).
Opinie o lokalach gastronomicznych (pozytywne lub negatywne) mogą być zamieszczane wyłącznie przez użytkowników posiadających minimum 10 opublikowanych postów. Moderator może usunąć opinie użytkowników bez podania uzasadnienia (w szczególności w przypadku podejrzeń o stosowanie nieuczciwej konkurencji).
- redziaczki
- Wygadany Lider
2023 postów
- Rejestracja: 13 lat temu
No cóż, każdy ma swoje upodobania...
Dla mnie paszteciki z kapustą (grzybów śladowa ilość) były zbyt pieprzowate natomiast do tych z mięsem do rzuciłbym troche majeranku i odrobine czosnku. W sumie paszteciki nie powaliły mnie...
Ciastka jadłem tylko dwa "Marcello (?) i takie z bita śmietaną i wisniami.
W Marcelo zbyt dużo tłustej masy (to chyba krem) wole takie, gdzie jest więcej warstw, mniej kremu i więcej tych 'pijanych" wisienek
Do tych ciastek z bita smietaną (ja robię inną) też dali za dużo smietany i za mało wisienek....
No, ale jako rzekłem, kazdy ma swoje upodobania. Ogólnie nie jest źle
Dla mnie paszteciki z kapustą (grzybów śladowa ilość) były zbyt pieprzowate natomiast do tych z mięsem do rzuciłbym troche majeranku i odrobine czosnku. W sumie paszteciki nie powaliły mnie...
Ciastka jadłem tylko dwa "Marcello (?) i takie z bita śmietaną i wisniami.
W Marcelo zbyt dużo tłustej masy (to chyba krem) wole takie, gdzie jest więcej warstw, mniej kremu i więcej tych 'pijanych" wisienek
Do tych ciastek z bita smietaną (ja robię inną) też dali za dużo smietany i za mało wisienek....
No, ale jako rzekłem, kazdy ma swoje upodobania. Ogólnie nie jest źle
- redziaczki
- Wygadany Lider
2023 postów
- Rejestracja: 13 lat temu
Jeśli chodzi o chleby, to polecam: Orkiszowy, z dynią i jasny razowy z formy Z ciast nie polecam jagodowego, taki przekładany galaretka z jakąś masą, ciasto bez smaku i wyrazu, bardzo przeciętne
- redziaczki
- Wygadany Lider
2023 postów
- Rejestracja: 13 lat temu
hehe Lubie jeść zdrową żywność, kiedyś pieczywo sam piekłem, teraz staram się wybierać to najlepszej jakości, i zmieniać, szukać czegoś nowego, lepszego.... a ciacho, no cóż... do włoskiego espresso musi być
- Johny Bravo
- Częsty Bywalec
312 postów
- Rejestracja: 12 lat temu
że w jakiej niby lokalizacji???Zigi pisze:W takiej lokalizacji żadna cukiernia nie ma prawa się utrzymać... A przynajmniej jeszcze nie teraz - dopóki pozostałe budynki nie są wybudowane.
Jakie pozostałe budynki? Toć Tiramissu jest na Jana Pawła!? i to chyba jest dobra lokalizacja...?
- redziaczki
- Wygadany Lider
2023 postów
- Rejestracja: 13 lat temu
Zigi sie chyba pomylił. Ale faktycznie Tirramisu zrobiła konkurencję, nawet Mielnik opuścił ceny.
- Johny Bravo
- Częsty Bywalec
312 postów
- Rejestracja: 12 lat temu
Hehe.. - a już myślałem, że mają jakieś budynki budować przy Jana Pawła... i się zastanawiałem gdzie!?Zigi pisze:Tak, myślałem że chodzi o tą lokalizację przy Aquasferze, przy której Tiramissu była na początku..
No proszę - Mielnik ceny obniżył? nie wiedziałem nawet..
Bo ostatnio pieczywko kupuję tylko w Tradycyjnej na Mickiewicza! Ceny spoko a jakość pieczywka super!
- Johny Bravo
- Częsty Bywalec
312 postów
- Rejestracja: 12 lat temu
No i tak kupowałem te pieczywko w Piekarni Tradycyjnej (sklep na Mickiewicza) i się powoli zniechęcam...
Od pewnego czasu zauważyłem, że chleb jest - w kratkę - raz super, a raz przeciętny...
Popytałem, poszperałem i się okazało, że właściciel Pan Zdrojewski - przejął piekarnie JL - pana Lewandowskiego..
No i tu tkwi chyba problem -
bo Tradycyjna wypiekała pieczywo w sposób tradycyjny - na zakwasie itd.. JL - szła na masówkę i średnią jakość oraz niską cenę!
No i teraz jak jedna osoba mi zdradziła - Tradycyjnej z kilku punktów sprzedaży zrobiło się ok 30.. i nie są w stanie sami wypiekać dla wszystkich, więc pieczywo jest robione w różnych miejscach!
No i właśnie odnoszę wrażenie, że w tej piekarni - raz dowożone jest pieczywo z Warzywniczej - innym razem z piekarni JL. Jak z Warzywniczej to jest ok - jak z innej to jakość jest baaardzo przeciętna!
Smutne to - bo przyzwyczaiłem się do tego chleba z Tradycyjnej - a gdybym chciał kupować z JL to poszedłbym na Łąkową.. - a tak pan Zdrojewski - właściciel - trochę pogrywa sobie z klientami!
Może część się nie zorientuje... - ja niestety widzę i to bardzo różnicę!
I teraz pozostaje mi liczyć na szczęście - czy trafię na mój chleb - czy na podróbę z JL...
Czy ktoś z Was ma może podobne odczucia - co do różnych jakości pieczywa?
Od pewnego czasu zauważyłem, że chleb jest - w kratkę - raz super, a raz przeciętny...
Popytałem, poszperałem i się okazało, że właściciel Pan Zdrojewski - przejął piekarnie JL - pana Lewandowskiego..
No i tu tkwi chyba problem -
bo Tradycyjna wypiekała pieczywo w sposób tradycyjny - na zakwasie itd.. JL - szła na masówkę i średnią jakość oraz niską cenę!
No i teraz jak jedna osoba mi zdradziła - Tradycyjnej z kilku punktów sprzedaży zrobiło się ok 30.. i nie są w stanie sami wypiekać dla wszystkich, więc pieczywo jest robione w różnych miejscach!
No i właśnie odnoszę wrażenie, że w tej piekarni - raz dowożone jest pieczywo z Warzywniczej - innym razem z piekarni JL. Jak z Warzywniczej to jest ok - jak z innej to jakość jest baaardzo przeciętna!
Smutne to - bo przyzwyczaiłem się do tego chleba z Tradycyjnej - a gdybym chciał kupować z JL to poszedłbym na Łąkową.. - a tak pan Zdrojewski - właściciel - trochę pogrywa sobie z klientami!
Może część się nie zorientuje... - ja niestety widzę i to bardzo różnicę!
I teraz pozostaje mi liczyć na szczęście - czy trafię na mój chleb - czy na podróbę z JL...
Czy ktoś z Was ma może podobne odczucia - co do różnych jakości pieczywa?