Ksantypa, jakim cudem zapłaciliście taką kwotę, jeśli na stronie pizzerii cena dużej hawajskiej to 31,00 zł, a małej wegetariańskiej 16,50 zł. Za dowóz policzyli 22,50 zł??
Czas oczekiwania - wskaż mi pizzerię, z której dowiozą Ci szybciej niż w ciągu 40 min. Ja bym szczerze mówiąc w takiej nawet nie zamawiał, bo to znaczy, że albo mrożone i odgrzewane albo tak paskudne, że mało kto zamawia
Nie, nie jestem właścicielem ani znajomym Jadamy tam od czasu do czasu, nie wszystko nam się podoba, mają parę bubli na koncie, ale na pizzę to akurat naprawdę nie ma powodów narzekać.
Piccolo Mulino - Pizzeria & Ristorante
Regulamin forum
Opinie o lokalach gastronomicznych (pozytywne lub negatywne) mogą być zamieszczane wyłącznie przez użytkowników posiadających minimum 10 opublikowanych postów. Moderator może usunąć opinie użytkowników bez podania uzasadnienia (w szczególności w przypadku podejrzeń o stosowanie nieuczciwej konkurencji).
Opinie o lokalach gastronomicznych (pozytywne lub negatywne) mogą być zamieszczane wyłącznie przez użytkowników posiadających minimum 10 opublikowanych postów. Moderator może usunąć opinie użytkowników bez podania uzasadnienia (w szczególności w przypadku podejrzeń o stosowanie nieuczciwej konkurencji).
- redziaczki
- Wygadany Lider
2023 postów
- Rejestracja: 13 lat temu
Tą cenę wzięłaś chyba z kosmosu...
Myśmy w sobotę zamawiali, nie wiem ile czekaliśmy bo nie patrzyłem na zegarek ale wiadomo, że trzeba poczekać - czas zrobienia + czas pieczenia + dowóz. Zamówiliśmy, nie pamietam nazwy ale z pomidorkami koktajlowymi i rukolą i muszę powiedzieć że na pizzy było tyle składników, że jeszcze tylu nie widziałem. Powiedziałbym że nawet za dużo
Poza tym sosik czosnkowy dodawany w pojemniczku bardzo dobry, ale polecam iść do lokalu i skorzystać z oliwy z papryczką...
Myśmy w sobotę zamawiali, nie wiem ile czekaliśmy bo nie patrzyłem na zegarek ale wiadomo, że trzeba poczekać - czas zrobienia + czas pieczenia + dowóz. Zamówiliśmy, nie pamietam nazwy ale z pomidorkami koktajlowymi i rukolą i muszę powiedzieć że na pizzy było tyle składników, że jeszcze tylu nie widziałem. Powiedziałbym że nawet za dużo
Poza tym sosik czosnkowy dodawany w pojemniczku bardzo dobry, ale polecam iść do lokalu i skorzystać z oliwy z papryczką...
Bez jaj.. to chyba ja jakaś pechowa jestem z tymi Pizzeriami... zachęcona Waszymi pochwałami zamówiłam pizzę tym razem z Mulino. Nie powiem, przywieziona na czas i gorąca, ale składników baaardzo mało, nie wspominając o tym, że poprosiłam o dodatkowy składnik i owszem, dostałam go (dodatkowa opłata), za to nie dostałam pieczarek, które miały być w 'standardzie'
Słyszałam różne opinie i sama nie wiem czy się kiedyś zdecyduję,ale moja koleżanka,zachęcona pozytywnymi opiniami,skorzystała z usług i za pierwszym razem była zadowolona-ale drugim razem już wcale-zamówiła pizzę z kurczakiem(taką jak wcześniej!) i miała szok!bo to co miało być mięsem miało postać wiórków,trocin,a nie kawałków mięsa! poza tym zauważyła,że te dzbanuszki z oliwą wędrują po całym lokalu,więc raczej słabo-przynajmniej ja nie chciałabym jeść czegoś w czym kilka osób wcześniej mogła(nie musiała!)maczać sztućce czy palce!raczej powinny być butelki z nalewakami
Ktoś jeszcze ma podobne wrażenia?Nie jestem fanką pizzy,ale czasami zjem
Ktoś jeszcze ma podobne wrażenia?Nie jestem fanką pizzy,ale czasami zjem
A ja, kontynuując ocenianie naszych redzkich pizzerii , właśnie zamówiłem 46cm prosciutto e rucola czy jakkolwiek się to pisze, jest u mnie 16:57 i... czas start Zobaczymy czy jakość im spadła ;]
...i czas stop. 17:21, nieźle. Zdjęcie poglądowe pizzy: http://darkchaser.interkar.pl/dump/mulino.jpg (nie jest jakaś skomplikowana ;P)
...i czas stop. 17:21, nieźle. Zdjęcie poglądowe pizzy: http://darkchaser.interkar.pl/dump/mulino.jpg (nie jest jakaś skomplikowana ;P)
Close the world...
...txen eht nepO
...txen eht nepO
- Johny Bravo
- Częsty Bywalec
312 postów
- Rejestracja: 12 lat temu
Wygląda to trochę jak margerita - i na gotową pizzę położone na to szynka pomidorki koktajlowe i trochę rukoli..Darq pisze:Zdjęcie poglądowe pizzy: http://darkchaser.interkar.pl/dump/mulino.jpg (nie jest jakaś skomplikowana ;P)
Czy odniosłem dobre wrażenie? Te składniki nie były zapiekane?
- Johny Bravo
- Częsty Bywalec
312 postów
- Rejestracja: 12 lat temu
Co do rukoli to się nie zgadzam! Wszystko zależy od potrawy i od upodobań - Jak najbardziej się zapieka!Zigi pisze:Szynka na pewno była zapiekana, a rukoli się nie zapieka. Pomidorki możnaby zapiec, byłoby lepiej.
Pomidorki.. - po włożeniu do pieca puściły by wodę i pizza mogłaby być miękka i mokra... więc nie wiem czy lepiej? - Dlatego z reguły zamawiam pizze bez pomidorów!
Niemniej ciekawy jestem jak to wyglądało w praktyce - bo na zdjęciu wygląda że wszystkie te składniki były wyłożone po upieczeniu pizzy..
Darq - jak to wyglądało?
Hej hej, bez kitu ww pizza wyglada jak margerita z dorzuconymi po czasie skladnikami. W picolocolo... nie jadlem jeszcze wiec zdania nie mam heh ale czekam na jakies podsumowanie. Nigdy natomiast nie zawiodlem sie na pizzy spod Modrzewia... nawet znajomi z gdanska chwalili sobie... zwykla z szynka i 4 osoby najedzone za nieduze pieniadze...
Mamo.... bo się potnę !!!
A tutaj się nie zgadzamZigi pisze:....Pomidorki możnaby zapiec, byłoby lepiej...
Ja "zapiekanych pomidorków" bardzo nie lubię... znacznie bardziej podoba mi się właśnie nakładanie pomidorów na gotową już pizze...
Gdyby były zapiekane to raz, że mocno stracą na smaku, a dwa, że tak jak wspomniano wyżek puszczą wodę i cała pizza będzie... mokra
- Salamandra
- Lider Forumowicz
1986 postów
- Rejestracja: 13 lat temu
A w życiu! Tzn. pewnie, że jak lubisz, to sobie możesz zapiec (choć potraktowana wysoką temperaturą nie bardzo nadaje się do spożycia a i wygląd ma paskudny), ale generalnie rukolę podaje się na pizzy w postaci świeżej; pomidorki najczęściej też.Johny Bravo pisze:Co do rukoli to się nie zgadzam! Wszystko zależy od potrawy i od upodobań - Jak najbardziej się zapieka!
- Salamandra
- Lider Forumowicz
1986 postów
- Rejestracja: 13 lat temu
Zasadniczo każda pizza wygląda jak margarita z dorzuconymi składnikami Po prostu margarita to tylko ciasto, sos i ser, więc sama baza, nic więcej.Mazur pisze:Hej hej, bez kitu ww pizza wyglada jak margerita z dorzuconymi po czasie składnikami
Swoją drogą czego właściwie się spodziewałeś po pizzy o nazwie "rukola"?
No to dopisuję że pomidorki i rukola nie były zapiekane - stąd mój dopisek że pizza nie wygląda na jakąś skomplikowaną. Zresztą nazywa się prosciutto czy coś w ten wzorek, czyli chyba chodzi o to że jest prosta Osobiście wolałbym podpieczone lekko - na tyle żeby wszystko nie pływało, niemniej pizza smakowała i co najważniejsze dla mnie spełniła swój nadrzędny cel czyli uczyniła mnie niegłodnym
Close the world...
...txen eht nepO
...txen eht nepO
- Salamandra
- Lider Forumowicz
1986 postów
- Rejestracja: 13 lat temu
To zerknij sobie jeszcze raz na wypowiedzi wyżej i odpowiedz na pytanie Tempesta i Redziaczków, którzy napisali ile konkretnie takie pizze kosztują i że kwota podana przez Ciebie jest nierealna. O to mi właśnie chodziło.Ksantypa pisze: A co do ceny pizzy, co miałam komentować? W którym miejscu ktoś wykazał mi mijanie się z prawdą??? Nie ma takiego miejsca!
(Przeniosłam z wątku o kontroli NIK)
-
- Prawie Lider
575 postów
- Rejestracja: 14 lat temu
Jedyne co się moim zdaniem "zepsuło" w PM to to, że teraz dają znaaaaacznie mniej oliwy, w dzbanuszku jest połowa tego co wcześniej. I nie był to przypadek bo widziałem, jak kelnerka zanosiła stolik obok z taką samą ilością.
Jeśli to są oszczędności to troche słabo, bo oliwa jets przednia a teraz starcza na 3 kawałki dużej
Jeśli to są oszczędności to troche słabo, bo oliwa jets przednia a teraz starcza na 3 kawałki dużej