la strada
Regulamin forum
Opinie o lokalach gastronomicznych (pozytywne lub negatywne) mogą być zamieszczane wyłącznie przez użytkowników posiadających minimum 10 opublikowanych postów. Moderator może usunąć opinie użytkowników bez podania uzasadnienia (w szczególności w przypadku podejrzeń o stosowanie nieuczciwej konkurencji).
Opinie o lokalach gastronomicznych (pozytywne lub negatywne) mogą być zamieszczane wyłącznie przez użytkowników posiadających minimum 10 opublikowanych postów. Moderator może usunąć opinie użytkowników bez podania uzasadnienia (w szczególności w przypadku podejrzeń o stosowanie nieuczciwej konkurencji).
-
- Prawie Lider
770 postów
- Rejestracja: 17 lat temu
ja jej nie lubię bo często jest przypalona..
O La Stradzie słyszałam tez opinię, że pizza tam jest strasznie tłusta. Ale mi tam smakuje. Ważne jest też to, że składniki znajdują sie pod zerem a nie na nim. Wtedy są soczyste i jędrne. . Kiedy sa na serze w piecu wysuszają. Z lokali które znam tylko La Strada ma pizze ze składnikami pod serem. Nie jestem pewna jak jest Karczmi Rzym, ale tam chyba tez są na serze
Tak przy okazji .. Przypomniało mi się, że bardzo dobre jedzenie ma Bar Lando. Obiady lepsze niz pizza. Jak się zamówi to nie da się samemu zjeśc tyle nakładają. Polecam. Teraz mieli remont i maja więcej miejsca więc można się spokojnie rozsiąść. Ceny tez przyzwoite. Lepsze niż w La Stradzie, Veronie czy w Karczmie Rzym.
Co do składników pod/ nad serem to nie mogę się z Tobą zgodzić Dorma (ale wiadomo- każdy ma inny gust;) ). Otóż wszystkie szanujące się lokale podające dobrą pizze, robią to jak należy, czyli traktują sos i ser jako bazę, na której układają wszelkie, wybrane przez klienta dodatki. Wtedy są one fajnie przepieczone, a nie "sparzone". Poza La stradą, ukrywanie składników pod warstwą sera to domena takich "firm"- jak Rigga, Korab itp. - czyli mrożonki na aluminiowej tacce
A kto to powiedział jak należy robic? Dla mnie tak nalezy robic, żeby mi smakowało.Składniki na serze nie są fajnie przepieczone tylko wysuszone od goraca pieca. Kiedy ser jest u góry zakrywa je, żeby mogły się lepiej poddusic i sie nie spalic. Wtedy przynajmniej widzę, że dali mi cos sera ( który w pizzy uwielbiam najbardziej)Kiedy składniki sa na wierzchu oszukują na ilości sera i myslą, że przez to, że składniki sa na wierzchu wydaje się, że pizza jest bardziej obfita, ale tak nie jest. Tak więc widzisz każdy ma argumenty i nasze zdania sie bardzo różnia, ale obydwie lubimy pizze :)Tylko, ze ja na grubym miękkim cieście ( wystarczy mała pizza zeby sie najeść) i ze składnikami pod serem
A jesli chodzi o mrożonki to uważam, że nie ma sensu ich porównywać z pizzą robiona na miejscu z pieca. Mrożonki to nie pizza moim zdaniem..
A jesli chodzi o mrożonki to uważam, że nie ma sensu ich porównywać z pizzą robiona na miejscu z pieca. Mrożonki to nie pizza moim zdaniem..
Tam nie ma nic sera.. Pare okruszków najwyzej.Ja jak jadłam taka mrozonkę to sobie wszystkiego dokładałam: warzyw mięska i sera co mi wychodziło chyba drożej niz bym poszła na pizze do lokalulena pisze:Zdecydowanie mrożonki to nie pizza chociaż kiedyś zajadałam się nimi ze smakiem Ale tam to dopiero oszczędzają na ilości sera!
"Stary Świat" - hehe fajne okreslenie. Nie wiedzialam , że bloki w których się wychowałam sa już zaliczane do starych.. . Pierwszy blok z tego "rzędu" czyli przy boisku został zbudowany w 92 roku. Teraz mieszkam na ulicy Spokojnej. To te bloki ( i te z Łąkowej) są wtedy juz zabytkami:)