Pizzeria Lusia
Regulamin forum
Opinie o lokalach gastronomicznych (pozytywne lub negatywne) mogą być zamieszczane wyłącznie przez użytkowników posiadających minimum 10 opublikowanych postów. Moderator może usunąć opinie użytkowników bez podania uzasadnienia (w szczególności w przypadku podejrzeń o stosowanie nieuczciwej konkurencji).
Opinie o lokalach gastronomicznych (pozytywne lub negatywne) mogą być zamieszczane wyłącznie przez użytkowników posiadających minimum 10 opublikowanych postów. Moderator może usunąć opinie użytkowników bez podania uzasadnienia (w szczególności w przypadku podejrzeń o stosowanie nieuczciwej konkurencji).
- Johny Bravo
- Częsty Bywalec
312 postów
- Rejestracja: 12 lat temu
Powiem szczerze, że kiedyś pizze zamawiałem tylko z Lusi...sad1 pisze:
Ja nie wyszłam zadowolona , gyros ze skórek od kurczaka lub z resztek z kurczaka fuj ,
Niestety od prawie roku omijam ten lokal szerokim łukiem!!!
Kiedyś pizza z kurczakiem była z piersią kurczaka - ładne bielutkie mięsko, później.. wyglądało to tak jak jakieś resztki nieobgryzione od udek ... poszarpane mięso ze skórkami..
Dwa razy się naciąłem - więcej już nie zamówiłem pizzy u nich!
Teraz tylko LaStrada!
- Johny Bravo
- Częsty Bywalec
312 postów
- Rejestracja: 12 lat temu
A dla mnie najlepsza jest La Strada!
- redziaczki
- Wygadany Lider
2023 postów
- Rejestracja: 13 lat temu
Pamiętam, że kiedyś pizza to tylko z pod Modrzewiem ale to jeszcze za starego własciciela, potem la strada, poźniej Lusia bo jako nie liczni oferowali pizze z pieca opalanego drewnem.... ale teraz tylko i wyłącznie Piccolo, no chyba że jestesmy w Rumi to w galerii u włocha jest the best
Oj myślę, że Piccolo bije Włocha o głowę mam nadzieję, że ten lokal się utrzyma, choć nie wiem czemu raczej są tam pustki, w przeciwieństwie do Ferkota, który też polecam. Piccolo od maja ma zamknięte w poniedziałki, pewnie właśnie przez te pustki w lokalu.
- redziaczki
- Wygadany Lider
2023 postów
- Rejestracja: 13 lat temu
Oj... u Włocha jednak jest lepiej niż w Piccolo.... lepsze składniki i ciasto.... przynajmniej dla mnie.... ale cena też wyższa
antek - nie siej paniki
Oni mają poniedziałki wolne, bo to przerwa techniczna... kiedyś mieli tylko jeden poniedziałek na początku miesiąca, teraz mają każdy poniedziałek... ale za to chyba otwierają szybciej w jakiś dzień
W Ferkocie jest więcej ludzi bo lokal jest bardziej przytulny... Do Ferkotu można iść posiedzieć, pogadać, a do Piccolo idzie się typowo na jedzenie Poza tym w Ferkocie jest większy wybór dań i za dania są niższe ceny...
Ale jak już tak odchodzimy od tematu, to mi najbardziej smakuje z Faraona, natomiast w Piccolo mają genialną Shoarmę... jestem na niej dość często i wtedy tam pustek nie ma - zawsze ktoś siedzi
Oni mają poniedziałki wolne, bo to przerwa techniczna... kiedyś mieli tylko jeden poniedziałek na początku miesiąca, teraz mają każdy poniedziałek... ale za to chyba otwierają szybciej w jakiś dzień
W Ferkocie jest więcej ludzi bo lokal jest bardziej przytulny... Do Ferkotu można iść posiedzieć, pogadać, a do Piccolo idzie się typowo na jedzenie Poza tym w Ferkocie jest większy wybór dań i za dania są niższe ceny...
Ale jak już tak odchodzimy od tematu, to mi najbardziej smakuje z Faraona, natomiast w Piccolo mają genialną Shoarmę... jestem na niej dość często i wtedy tam pustek nie ma - zawsze ktoś siedzi
Dla mnie właśnie shorma ujdzie, ale za to makarony mają bardzo dobre. A jeśli chodzi o poniedziałki to wiem, że przerwa techniczna ale nie trudno się domyślić w czym rzecz. Ja też jestem tam dość często, ale przeważnie trafiam na pustki. Ale jeśli mówisz, że ludzie są to tylko się cieszyć
- Johny Bravo
- Częsty Bywalec
312 postów
- Rejestracja: 12 lat temu
Włoch z Galerii Rumia - sam sprowadza tylko oryginalne włoskie składniki!!!redziaczki pisze:Oj... u Włocha jednak jest lepiej niż w Piccolo.... lepsze składniki i ciasto.... przynajmniej dla mnie.... ale cena też wyższa
Oczywiście sprowadza je z Włoch! - a nie z... Makro!
W Lusi byłam. Kartą płacić nie można (nie wiele brakowało a by mnie skrzyczano że czego a wymagam!!! Płatność karta sobie wymysliłam ). Ale i tak spróbowałam. Pizza.. ech delikatnie mówiąc więcej nie zamówię.
Jak na razie najlepsza pizza jaką zjadłąm w Redzie to ta zrobiona pod dębami koło SKMki. La strada, średnio, najgorsza... nie pamiętam nazwy lokalu. Koło młyna niedaleko apteki. Co z tego ze wieeeeelka że na talerzu sie nie miesciła jak sufit można było przez nią oglądac albo podrzucic do sąsiedniego KEBAB RONDA żeby Rollo zrobili A dodatki, nie żartuje 8 plasterków salami i 8 plasterków pomidora. tak na zmianę układane.
pojemnik na sos wielkości kieliszka.Delikatnie mówiąc.. mało go było. Jesli ktoś lubi placka z pieca z wizualnymi dodatkami (bo by były tez smakowe to za mało ich było), to może tam mu się uda zaspokoić potrzeby. Na koniec dodam że byłam u nich zimą może teraz jest inaczej. NIe wiem, nie sprawdzałam.
Jak na razie najlepsza pizza jaką zjadłąm w Redzie to ta zrobiona pod dębami koło SKMki. La strada, średnio, najgorsza... nie pamiętam nazwy lokalu. Koło młyna niedaleko apteki. Co z tego ze wieeeeelka że na talerzu sie nie miesciła jak sufit można było przez nią oglądac albo podrzucic do sąsiedniego KEBAB RONDA żeby Rollo zrobili A dodatki, nie żartuje 8 plasterków salami i 8 plasterków pomidora. tak na zmianę układane.
pojemnik na sos wielkości kieliszka.Delikatnie mówiąc.. mało go było. Jesli ktoś lubi placka z pieca z wizualnymi dodatkami (bo by były tez smakowe to za mało ich było), to może tam mu się uda zaspokoić potrzeby. Na koniec dodam że byłam u nich zimą może teraz jest inaczej. NIe wiem, nie sprawdzałam.
ceń dzień