Strona 2 z 10

Tokio Sushi Bar w Redzie

: |14 Cze 2011|, o 14:29
autor: goya
Zigi pisze:Z tego co ja wiem, to nie ma to być żadna filia, a po prostu nowy bar sushi.
Chyba jednak filia, a jeżeli nie bedzie pod tą samą nazwą, to napewno ten sam właściciel, z nastawieniem na dowóz do klientów min. do Wejherowa, bo tak jak powiedział ma tam dużo klientów.

: |14 Cze 2011|, o 16:51
autor: herring
Podmiejski pisze:W takim np niewiele większym Wejherowie obok Lidlów czy Biedronek z powodzeniem handluje dużo droższe i luksusowe - BOMI.
No właśnie raczej bez powodzenia. Bomi generalnie przeżywa duże problemy finansowe ze względu na przeinwestowanie i planuje zamykać niektóre sklepy lub je sprzedać i na tej liście znajduje się właśnie ten w Wejherowie

: |15 Cze 2011|, o 11:19
autor: Salamandra
herring pisze:
Podmiejski pisze:W takim np niewiele większym Wejherowie obok Lidlów czy Biedronek z powodzeniem handluje dużo droższe i luksusowe - BOMI.
No właśnie raczej bez powodzenia. Bomi generalnie przeżywa duże problemy finansowe ze względu na przeinwestowanie i planuje zamykać niektóre sklepy lub je sprzedać i na tej liście znajduje się właśnie ten w Wejherowie
Skąd masz takie informacje?

: |15 Cze 2011|, o 14:34
autor: suria
Swego czasu w prasie i radiu o tym wspominali. Też byłam zdziwiona, że ta sieć tak słabo sobie radzi.

: |15 Cze 2011|, o 19:27
autor: herring
Salamandra pisze:
herring pisze:
Podmiejski pisze:W takim np niewiele większym Wejherowie obok Lidlów czy Biedronek z powodzeniem handluje dużo droższe i luksusowe - BOMI.
No właśnie raczej bez powodzenia. Bomi generalnie przeżywa duże problemy finansowe ze względu na przeinwestowanie i planuje zamykać niektóre sklepy lub je sprzedać i na tej liście znajduje się właśnie ten w Wejherowie
Skąd masz takie informacje?
Klika linków. Oczywiście oficjalnie nie podają które sklepy mają być zamknięte:
http://www.dlahandlu.pl/handel-nowoczes ... 12178.html
http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Sie ... =2&vop=std
http://www.janussa.pl/informator.php?id=633
http://www.dlahandlu.pl/opinie-wywiady/ ... 12221.html

: |15 Cze 2011|, o 20:04
autor: Zigi
suria pisze:Swego czasu w prasie i radiu o tym wspominali. Też byłam zdziwiona, że ta sieć tak słabo sobie radzi.
W czasie kryzysu tego typu sklepy, jak Bomi obrywają w pierwszej kolejności.

: |15 Cze 2011|, o 21:29
autor: Podmiejski
...że mnie coś podkusiło podać Bomi za przykład....mogłem napisać Alma czy też Albo!!!
A wracając do Sushi: nadal jestem za i "czymam ciuki" ;-)

: |21 Cze 2011|, o 17:37
autor: Lagerfeld
Artur pisze:Musieli by mięć też rozsądne ceny i dobrą jakość, sushi i tak najtaniej wychodzi robiąc je w domowym zaciszu;)
Artur podliczyłeś kiedyś ile płacisz za zakup materiału na domowe sushi i ile tego potem wywalasz?

Ja z doświadczenia wiem ze lepiej isc zjeśc sushi w lokalu niż robić samemu. A jak czytam komentarze o upodobaniach redzkich konsumentów do niskiej ceny i wysokiej jakości to mnie skręca! Nie dziwię się że coś ambitniejszego tutaj nie przetrwa. Jak chcecie mieć jakość za 9,99 to gratuluje odwagi jedzenia czegoś takiego. Wolę sushi za 99 zł:P To Tokyo Sushi z Gdyni to porażka, byłem tam kiedyś i sie zatrułem, nie mają pojęcia o sushi i o dobrych produktach.

Tokio Sushi Bar w Redzie

: |21 Cze 2011|, o 20:40
autor: Damian
OOO zgadzam się z przedmówcą! Co prawda we wspomnianym barze się nie zatrułem, ale co do stosunku ceny do jakości pełna zgoda. Mimo wszystko wierzę, że i w naszych okolicach bardziej ambitne podmioty będą się pojawiać, bo w końcu nie wszyscy myślą tylko i wyłącznie o cenie. Wracając do tematu sushi są jednak w Gdyni miejsca godne polecenia jeśli chodzi o sushi :)

: |21 Cze 2011|, o 23:50
autor: Dorma
Ja też się zgadzam. Za jakość się płaci. Dlatego jem raczej w domu i nauczyłam się robić pewne "barowe "rzeczy w domu ( i wiem co jem). Nie mówię tu o sushi, żeby nie było ( to w ogóle nie wchodzi w grę). Wielu moich znajomych tak robi , bo niestety nie stać ich na codzienne czy nawet raz tygodniowe stołowanie się w restauracjach. wychodzenie jest raczej od wielkiego dzwonu na jakąś okazję. I myślę, że wiele ludzi w Redzie tak ma

: |22 Cze 2011|, o 19:36
autor: Lagerfeld
Miło mi, że zgadzacie się ze mną. Co do Tokyo Sushi to pytałem kolege z gdyńskiego lokalu, otwiera to ponoć dawny kucharz z Tokyo.

: |24 Cze 2011|, o 14:05
autor: Artur
Lagerfeld pisze:
Artur pisze:Musieli by mięć też rozsądne ceny i dobrą jakość, sushi i tak najtaniej wychodzi robiąc je w domowym zaciszu;)
Artur podliczyłeś kiedyś ile płacisz za zakup materiału na domowe sushi i ile tego potem wywalasz?
Darku, przecież napisałem jasno, że najtaniej jest zrobić je samemu - rok temu za kwotę ok 70 złotych zrobiłem sushi, z trzema gatunkami ryb, plus sushi z owocami. Najadła się 4 osobowa rodzina + 2 znajomych i sąsiadów obdarowałem tak na spróbowanie:) Fakt, że zabawa w kuchni dosyć długa - ale sushi nie jest towarem pierwszej potrzeby jak chleb, więc jak się chce jeść takie cuda, to albo trzeba płacić w restauracji/barze, albo działać w domu.
Wiem co jem, wiem jakich materiałów używam i nie zdarzyło mi się zatruć;)
Oprócz tego przynajmniej raz w roku jestem gdzieś w sushi knajpie - więc mam mniej więcej świadomość tego jakie są ceny, gdzie warto jeść, a jakich miejsc raczej unikać.

: |28 Cze 2011|, o 13:44
autor: Lagerfeld
Gratuluję Artur. Powaliłeś mnie na łopatki swoją wypowiedzią ;)
Btw tutaj rozmawiamy o Sushi Tokyo a nie o Bomi Almie i Albo !!

: |28 Cze 2011|, o 17:34
autor: Salamandra
Lagerfeld pisze:Gratuluję Artur. Powaliłeś mnie na łopatki swoją wypowiedzią ;)
Dlaczego? Nie bardzo rozumiem.

: |28 Cze 2011|, o 19:00
autor: Lagerfeld
co mnie Artura potrzeby obchodzą czy są pierwszej czy dziesiątek potrzeby. Mówiąc że idziesz raz na rok do suszarni to świadczy o tym że raczej nie masz wielkiego pojęcia o tej kuchni. Ale może się myle , tak jak w wyborach się co do Ciebie myliłem ;)